20081004

CeBIT 2008 Kapılarını Açıyor


Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünyanın yedinci, Avrasya'nın ise en büyük fuarı olarak İstanbul'u Avrasya'nın 1 numaralı dijital iş platformu haline getiren CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl 7 – 12 Ekim 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Fuar, dünyanın dört bir yanındaki 70 kadar ülke ve bölgeden 150 bini aşkın ziyaretçiyi İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde bir araya getirecek.

Yaklaşık 1000 katılımcı firmasının hedefledikleri kitleye daha kolay ulaşarak verimli iş bağlantıları yapabilmeleri amacıyla yeniden tasarlanan CeBIT Bilişim Eurasia İş Dünyası, Dijital Yaşam, Telekomünikasyon ve Ev Elektroniği olmak üzere dört ana bölümde toplanıyor.

2008 de ilk defa düzenlenecek "Ev Elektroniği" bölümü, klasik televizyonlardan Plazma/ LCD ekranlara, mini ses sistemlerinden ev tiyatro sistemlerine, ziyaretçileri ses ve görüntü sistemlerindeki en son gelişmelerle tanıştırmayı hedefliyor.

Üreticilerin isteği üzerine en büyük IT etkinliği yedi günden altı güne indirildi. Bu şekilde maliyetlerin düşmesi bekleniyor. Birçok firma buna rağmen gelmiyor; geçen sefer 6160 firma gelmişken şu an "sadece" 5500 tanesi başvurdu.

Doğu ile batı arasında bir ticaret kapısı açan CeBIT Fuarı, bu yıl ilk kez Kanada ve Çek Cumhuriyeti'nden de katılımcılara ev sahipliği yapacak. En geniş katılımı gösteren ülkeler Fransa ve Kanada olurken, iki yıl aradan sonra katılım gösterecek Siemens EC, yeni ürünlerini CeBIT'te görücüye çıkaracak. Blackberry de ilk kez fuarda yer alacak.

CeBIT etkinliğinde ağırlanacak katılımcılar 18 ülkeden geliyor:
ABD, Almanya, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Hong Kong, İsveç, Kanada, Kore, Macaristan, Polonya, Rusya, Tayvan ve Türkiye

Hiç yorum yok: